Meteen naar de inhoud
Home » Controle verplicht gesteld: sinds 1 juli jl. gaat de politie anders om met het overvalalarm

Controle verplicht gesteld: sinds 1 juli jl. gaat de politie anders om met het overvalalarm

  • door

De politie rijdt vaak voor niets uit richting een overvalalarm. Dat het aantal onnodige uitrijdingen flink oploopt is niet zo gek als je bedenkt hoeveel sectoren inmiddels gebruikmaken van een alarmoplossing. Van bouwmarkt tot ziekenhuis, van distributiecentrum tot zorginstelling en van school tot supermarkt. Allemaal worden ze beveiligd door een overvalalarm. Omdat de politie graag voor een zo efficiënt mogelijke inzet van mensen en middelen gaat, heeft zij haar werkwijze aangepast: wanneer een alarm niet geverifieerd is door een Particuliere Alarmcentrale dan rijdt de politie niet meer uit onder een prioriteit 1. In de praktijk betekent dit dat een onbevestigd alarm daalt in prioriteit. Het gevolg? Er wordt minder snel actie ondernomen.

Verplichte verificatie sinds 1 juli jl.

Per 1 juli ben je als bedrijf verplicht om, ingeval van een inbraak of noodsituatie, een controle gedaan te hebben nog vóór de politie langsrijdt. De website van de politie zelf is er helder over: overvalmeldingen door het activeren van een alarmknop worden ook wel “stil alarm” genoemd. Dit zijn elektronische alarmen die, zonder menselijke tussenkomst, worden ontvangen door Particuliere Alarmcentrales (PAC’s)en Videotoezichtcentrales (VTC’s). Per 1 juli 2021 wordt een alarmmelding van een overvalalarm eerst door de Particuliere Alarmcentrale geverifieerd. Verificatie kan op verschillende manieren, waarbij snelheid en zorgvuldigheid het belangrijkste zijn. Hoe? Dat bepaalt de opdrachtgever samen met de PAC of VTC, waarbij de afgesproken werkwijze wordt vastgelegd.

De werking in de praktijk

In de praktijk werkt het dan als volgt: stel het alarm gaat. Hoe prettig is het dan dat je als hoteleigenaar of manager van een zorginstelling via een applicatie kunt zien of er daadwerkelijk wat aan de hand is? In plaats van dat je midden in de nacht op pad moet, bekijk je eenvoudig de beelden die passen bij de melding. Wij maken de tools die vervolgens gebruikt kunnen worden door jezelf óf je installateur, maar ook de PAC of VTC. Het is dus de PAC of VTC die inzicht krijgen. Via Immotix wordt vervolgens alle informatie uit de systemen verzameld en gekoppeld aan videobeelden.

Neem contact op

We kunnen ons voorstellen dat je graag even overlegt. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden die dit voor jou als installateur biedt. Immotix koppelt systemen voor gebouwbeheer, toegangsbeheer en tijdsregistratie aan elkaar om verschillende rollen, zoals bijvoorbeeld de facilitair manager te voorzien van realtime inzicht. En dit vanuit één centrale plek om al het gebouwbeheer te regelen. Inclusief alarmmeldingen. Wil je er meer over weten? Bel ons dan op 020 463 0290 of stuur een e-mail naar info@immotix.com. We kijken uit naar je bericht.

Bron: website politie.nl